Wie is online

We hebben 9 gasten online

Studio EuroPeCa

de 2-persoons studio wordt op dit moment NIET verhuurd

Cueva Rambla

de 6 persoons grotwoning wordt op dit moment NIET verhuurd

Amigos EuroPeCa

Designed by:

 

STEDENTRIP


Murcia, hoofdstad van provincie Murcia

Op deze pagina geven we je een aantal tips van steden die zeker tijdens je verblijf bij EuroPeCa de moeite waard zijn:


ÁQUILAS (op 176 km)

Haven Aquilas


Áquilas, een oude romeinse vissershaven, is een prachtige stad gelegen aan de Costa Calida. Deze maritieme plaats biedt de bezoeker tal van bezienswaardigeheden waaronder Plaza de España met prachtige tuinen vol met rubber planten, de City Hall (19e eeuw) en de parochie kerk van San José, waar het beeld van de beschermheilige is gehuisvest. Op een klip, op de top van de oude stad, is het kasteel-Fort van San Juan de Águilas, gebouwd in 1579 voor defensiedoeleinden. Hieronder ligt de haven met zijn kenmerkende zwart-wit gestreepte vuurtoren, sinds het midden van de 19e eeuw. Ook aan de prachtige kustlijn van wel 34 km lang is het uiteraard heerlijk toeven.


CARAVACA DE LA CRUZ (op 84 km)

Caravaca

 

Caravaca de la Cruz is de vijfde heiligste stad in de wereld na Santiago de Compostela, Santo Toribio de Liébana, Rome en Jeruzalem. Deze stad viert elke 7 jaar een annus Sanctus. Een van de belangrijkste kenmerken van de stad is het kasteel dat boven de huizen van Caravaca stijgt.


caravaca

 

Van oorsprong moslims, werd het uitgebreid in de 15e eeuw door de ridders Tempeliers en is later overgegaan in de handen van de orde van Santiago. Veertien torens bewaken het heiligdom van de Santísima y Vera Cruz.


Processie Caravaca

 

CARTAGENA (op 114 km)

Romein in Cartagena


Deze maritieme enclave was al bekend bij de Carthagers en de Romeinen en de huidige naam komt van de Latijnse naam Cartago Nova. Cartagena was onder Arabische overheersing totdat de Heilige Ferdinand III het veroverde en deze in het Koninkrijk van Castilië opnam. De haven heeft een belangrijke rol gespeeld bij de Successieoorlog en de Schiereilandoorlogen. De ingang van het centrum van de stad wordt gedomineerd door het stadhuis, een juweel van modernistische architectuur daterent uit de vroege 20e eeuw. De oude kathedraal ligt aan de Camino del Parque Torres (achter de Muralla del Mar muur). Dit is de oudste plaats van aanbidding in Cartagena (13e eeuw) en het staat op de resten van een Romeins theater ontdekt in 1987. De constructie dateert uit de eerste eeuw na Christus en samen met het theater in Mérida, is dit een van de belangrijkste in Spanje.


Kasteel Cartagena


Andere voorbeelden van Romeinse pracht in de stad zijn de overblijfselen van het amfitheater (in the bull ring), de archeologische site van El Molinete, de Morería Baja colonnade en de Byzantijnse muur, die ondanks zijn naam ook Romeins is. Bijzonder vermeldenswaardig zijn het Augusteum en de Decumanus. Buiten al deze hisotrische bezienswaardigheden staat Cartagena ook bekend om haar moderne architectuur en een verscheidenheid aan belangrijke culturele gebeurtenissen zoals het wereld muziekfestival.


MURCIA (op 63 km)

Murcia


De oude stad ligt aan de rivier de Segura met historische straten die genoemd zijn naar de gilden die er te werkten zoals Platería (zilversmid), Trapería (drapers) en Vidrieros (glazenmakers). In Plaza Cardenal Belluga zijn twee architecturale pareltjes: het Bisschoppelijk paleis (18e eeuw), met een Rococo gevel en Churrigueresk binnenplaats en de kathedraal. Er zijn veel voorbeelden van Murciaanse barok met religieuze gebouwen zoals de Kerk van La Merced, gebouwd in de 16e eeuw en herbouwd in de 18e eeuw, de Kloosterkerk Santa Ana en de kerken van het Santo Domingo, San Nicolás en San Miguel .


Murcia


Enkele van de meest relevante 19e-eeuwse gebouwen zijn ook een bezoek waard; het stadhuis, het Romaans Theater en het Casino. De laatste met een neoklassieke gevel en een mooie binnenplaats met Moorse invloed. Voor de culturele liefhebber biedt Murcia een breed scala aan musea en tentoonstellingen. De viering van de Paasweek in Murcia in het midden van de stad is een van de traditionele feesten. De "salzillos"-processie, gehouden op goede vrijdag is zeker de moeite waard. Zo ook het feest van de "Entierro de la Sardina" (begraving van de sardine) dat wordt gehouden tijdens de lentefeesten met een grote parade. Maar een van de meest diepgewortelde tradities in de hoofdstad is waarschijnlijk de "Bando de la Huerta", die wordt sinds anderhalve eeuw elke Heilige dinsdag gevierd. Hierbij staan regionale gastronomie en folklore, optochten, regionale kostuums, proeverij van typische producten en het lezen van de verzen in panocho (de taal van de geïrrigeerde regio van Murcia) centraal. Een ander vrij populair feest is de Virgen de la Fuensanta bedevaart, waar in een processie de Maagd van de kathedraal naar het heiligdom wordt gebracht, vijf kilometer van Murcia.


SAN PEDRO DE PINATAR (op 113 km)


Flamingo in San Pedro de Pinatar


In dit gezellige badplaatsje zijn vele watersportactiviteiten zoals zeilen, duiken of windsurfen. Ook kun je er gezellig winkelen of genieten van een terrasje bij één van de vele restauranten en barretjes. De beroemde modderbaden zijn een weldaad voor mensen met bot- of huidaandoeningen.


SANTIAGO DE LA RIBERA (op 108 km)

Dit oude vissersdorpje ligt aan de Mar Menor met zijn kalme water en gouden zandstranden. Lekker flaneren over de promenade met de vele palmen of genieten van superverse vis zoals schelpdieren, zeebrasem of gamba's in een van de vele restaurantjes.


Promenade


In de zomer zijn twee grote feesten, namelijk "The fiësta van de Virgen del Carmen op 16 juli en het internationale Jazz festival in de derde week van juli in San Javier.


**