Wie is online

We hebben 11 gasten online

Studio EuroPeCa

de 2-persoons studio wordt op dit moment NIET verhuurd

Cueva Rambla

de 6 persoons grotwoning wordt op dit moment NIET verhuurd

Amigos EuroPeCa

Designed by:

 

SPANJE, EEN MOTORRIJDERHEMEL

 **

 

met haar grote hoeveelheid bergketens. Als je op de kaart kijkt snap je niet waarom ze allemaal perse een eigen naam moeten hebben, maar als je er rijdt zie je waarom.

Elke berg is anders, heeft zijn eigen kenmerken, zijn eigen kleuren, zijn eigen steensoort, zijn eigen begroeiing.

 

Casa EuroPeCa is hét centraal gelegen startpunt voor het maken van mooie toertochten in de prachtige, bergachtige omgeving van Murcia en Alicante.

 

Enkele verkeersregels:

In Spanje moet verkeer van links voorrang geven aan verkeer van rechts, tenzij de situatie door middel van borden of tekens anders is geregeld.

"Ceda el Paso" betekent dat je voorrang moet geven: het verkeer op de andere weg heeft voorrang op jou.

Een geel driehoekig bord met rode rand betekent hetzelfde (in de meeste gevallen zullen de woorden "Ceda el Paso" er onder staan).

 

Verkeer op een rotonde heeft voorrang. Als je op een rotonde af rijdt moet je dus voorrang geven aan het verkeer dat van links op de rotonde komt

 

Motorrijders moeten met dimlicht aan rijden.

 

In Spanje leidt de doorgaande weg nog steeds vaak door dorpjes en stadjes. De meeste Spaanse automobilisten rijden dan langzaam (langzamer dan 50 km/u), zodat die dorpen en stadjes leefbaar blijven. Het is dus beslist de gewoonte om langzaam te rijden in dorpen en steden.

 

Op elk moment van de dag, maar vooral tussen 6 en 9 uur 's morgens, zul je mensen wandelend op de weg tegenkomen, soms ver van enig te bespeuren menselijke bebouwing. Ook hier weer: probeer zo te rijden dat ze geen last van je hebben!

 

Overal in Spanje (behalve op snelwegen) kun je dieren op de weg tegenkomen. Muilezels en ezels worden nog steeds gebruikt voor transport (weliswaar minder en minder vaak). En pas op voor loslopende koeien, en soms paarden, in landelijke gebieden. Kuddes schapen of geiten zijn minder zeldzaam. Je zult ze vaak langs de weg zien, en van tijd tot tijd zul je moeten wachten terwijl ze de weg oversteken.

 

Zo lang je je realiseert dat Spanje meer is dan zijn kusten (hoewel sommige van die kusten erg mooie motorrijderwegen hebben) kun je niet misrijden in Spanje: elke streek heeft zijn eigen schoonheid, zijn eigen specialiteiten.

 

Eén waarschuwing: je zult verslaafd raken!

**