Wie is online

We hebben 12 gasten online

Studio EuroPeCa

de 2-persoons studio wordt op dit moment NIET verhuurd

Cueva Rambla

de 6 persoons grotwoning wordt op dit moment NIET verhuurd

Amigos EuroPeCa

Designed by:

BEZOEK AAN WIJNGAARD EN WIJNKELDER

 

Wijnkelder 

 

Jumilla is een zeer warm, hooggelegen gebied met een heuvelachtig landschap en weinig neerslag (jaarlijks gemiddelde 300 mm). Daardoor kunnen er alleen heel sterke gewassen groeien, zoals druivenstokken, olijfbomen en amandelbomen.

 

De druivensoort die het belangrijkst is in Jumilla is de inheemse blauwe druif Monastrell. Deze druif is al eeuwen aangeplant in Jumilla en is goed bestand tegen de droogte en hitte in het gebied. Jumilla wordt hierdoor ook wel het Koninkrijk van de Monastrell genoemd en kan rosé en rode topwijnen opleveren. Andere blauwe druiven die hier verbouwd worden zijn de Tempranillo, Garnacha, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Van de witte druivensoorten worden de Merseguera, Airén, Macabeo en Pedro Ximénez.

 

Ongeveer driekwart van de wijngaarden (zo’n 41.000 hectare) van DO Jumilla ligt rond het stadje Jumilla, in de provincie Murcia. Vandaar dat deze bekende wijnstreek tal van Bodega’s en wijngaarden telt. Ook in de nabijheid van Casa EuroPeCa kunt u het landgoed en de wijnkelder bezoeken. Natuurlijk horen daar ook het wijnproeven en tapas bij!

 

Onze buren:

Bodega Casa Ermita

 

Buurwijngaard Casa Ermita

 

& Bodegas Viña Elena

 

Buur Bodega Viña Elena

 

**