Wie is online

We hebben 5 gasten online
Designed by:

NAAR DE ZEE!

Zoals jullie gezien hebben, zijn alle activiteiten die zich om ons vakantieverblijf afspelen weer terug op de voorpagina en rond de prachtige lounche gepositioneerd. Daarnaast is de rubriek " Omgeving" aan de linkerkant weer terug. De eerlijkheid gebied dat dit de artikels zijn van de activiteiten rond de oude bodega. Gezien het feit dat deze slechts in vogelvlucht een twintigtal kilometer af is van La Romana kloppen ze inhoudelijk nog wel, maar zullen we ze stuk voor stuk onder de loep nemen.

Nadat alles nu in werking is gesteld om de nieuwe Casa EuroPeCa in La Romana snel over te kunnen nemen, besloten we vandaag een uitstapje te maken naar de zee. Het aankoopverhaal speelt zich nu af tussen onze jurist, onze investeerder, de verkopend makelaar, de gemeente en de notaris, waarbij wij wat voorstellen hebben gedaan, maar nu min of meer buitenspel staan.

Auto rijden in Spanje is relaxd, de meeste wegen 80 of 60 km en de autosnelweg 110 km. De laatste is echter een racebaan, waar je links en rechts wordt ingehaald en waar drukke spanjaarden zodanig bumperkleven dat je denkt dat ze op je achterbank willen plaatsnemen. Nu hebben we een grote auto (haha) maar dat is net iets te veel. Dus wat je moet mijden is die autosnelweg. Dan gaat alles goed en rijd je heel wat meer kilometers met een litertje benzine ( 1,32) dan in Nederland, waar je over Borgharen - Prins Bisschopsingel in de spits een dik half uur kwijt bent. Nu zijn de afstanden wel wat verder, maar je kunt lekker doorrijden en ik geloof niet dat we al in een file gestaan hebben.

Enfin, we hadden dus een route uitgestippeld naar de zee zonder die genoemde autosnelweg. Een van de makelaars adviseerde ons zeker eens naar La Marina te gaan vanwege de prachtige stranden. TomTom meldde bij begin 45 km en ook 45 minuten naar El Pente. En het klopte! Een prachtige weg via Elche (Elx) leidde ons via magnefieke palmboomgaarden naar het zandstrand met zegge en schrijven 1 hotel/restaurant. Achteraf bleek dat 2 km verder in La Marina nog een restaurant lag. Maar het terras is enorm en je zit er bijna op de golven. We denken dat dit strandje niet gebruikt wordt door het massatoerisme, maar vooral door de Spanjaarden zelf, die natuurlijk ook wel eens naar de zee gaan. En dan de 1e duik dit jaar in het al warme water. Heerlijk, geen kiezel maar zand onder je voeten en al een aangename temperatuur zowel in als buiten het water (28 graden). Kortom een aanrader voor de zonaanbidder en zeeliefhebber om hier eens naar toe te gaan. Het is voor hun toch een ander gevoel dan te poedelen in een zwembad, wat ook leuk is, zeker met een diepe als het onze, met springplank en duikmogelijkheden, maar door de "wijdsheid" en het zout van de zee net weer anders. Maar voor een koele verfrissing hoef je dus niet weg te gaan.

het strand

het strand!

Caroline aan het strand

Carolina

Peter aan het strand

Pedro

Volgende verhaal komt van Caroline.

**